13 Mayıs 2011 Cuma

KORKULU BEKLEYİŞ




Türkiye 12 Haziran’da genel seçimlere gidiyor. Kıran kırana bir seçim öncesi süreci yaşanıyor. Önüne gelen belden aşağıya vuruyor. Halkın gözünü boyamak amacıyla pek çok proje anlatılıyor ve insanlara “ne kadar büyük bir ülkede yaşamakta olduğunuzun farkına varın” denilmeye ve buna inandırmaya çalışılıyor.

Oysa insanlar, büyüyen Milli Gelirden alamadıkları paylarından sıkıntılı, ödeyemedikleri kredi kartı borçlarından sıkıntılı, eğitimin kalitesizliğinden sıkıntılı, telefonlarının dinleniyor olmasından sıkıntılı, özgürlüklerinin sürekli daraltılmakta olmasından sıkıntılı, hukukun işlememsinden sıkıntılı... İnsanlar çok sıkıntılı !...

6 Mayıs günü Fransa’nın ARLES şehrinde 11inci Avrupa Nü (çıplak) Fotograf Festivali başladı, festivale Türkiye’den Koray Erkaya “Don’t Tell Mamma” sergisi ile davet edilmişti ve festivalin en şanlı salonlarından birisinde açıldı sergisi. Serginin açılışına şehrin seçilmiş Belediye Başkanı eşi ile katıldı ve elbette pek çok sanat sever de oradaydı. Festival 15 Mayıs’a kadar sürecek. Serginin küratörlerinden birisi olduğum için ben de konuk edildim. Festivali düzenleyen komite ile yaptığımız görüşmelerde 2012 yılında festivalin 12 yıllık bir özetini İstanbul’da yapalım dedik, ancak orada bulunan ve farklı ülkelerden gelmiş olan pek çok sanatçı, bu konuda karar vermek için erken olduğunu söylediler, en azından seçim sonuçlarının belli olması gerektiğinin altını çizdiler!



Avrupa Nü Fotograf Festivali’ni Türkiye’ye taşıyabilmemiz için, öncelikle AKP iktidarının bitmesi gerekiyor, çünkü Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelecek olan sanatçıların hemen hemen hepsi Türkiye’de yaşanmış olan “UCUBE” olayından haberdar, yine hemen hemen hepsi, ülkenin önde gelen sanatçılarından Bedri Baykam’ın sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmek istendiğinden de haberdar, üstelik hemen hemen tüm sanatçılar Türkiye’de hukuk sisteminin düşünenleri, gazetecileri, sanatçıları elle tutulamaz nedenlerle hapis ettiğini ve doğru dürüst yargılamadan, hapiste tuttuğunu da biliyorlar!

Kısacası 2012 de Avrupa Nü Fotograf Festivalini yapıp yapamayacağımızı şimdilik bilemiyoruz...



Festivale gelen yabancı gazeteciler ile de konuştum. Onların sıkıntıları daha da ileri ve daha da korkutucuydu. Eğer AKP yeniden iktidara gelirse Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki özgürlükçü eylemlerin domino etkisinin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kendisini gösterme olasılığının yüksek olduğunu ve bunun gerek Türkiye’deki gerekse bölgedeki etkisinin çok derin olabileceğini söylediler. Ayrıca MHP’nin parlamento dışında kalması için iktidarın göstermekte olduğu ciddi çabanın da çok tehlikeli sonuçlar doğuracağını gözlemlemiş yabancı gazeteciler.

Batı, nefesini tutmuş, seçimlerin sonuçlarını bekliyor! Çünkü kamu oyu yoklamalarını doğru çıkar da AKP tek başına iktidar olabilirse:
-       Yapılacak olan yeni Anayasa’nın yaratacağı sosyal sorunların etkilerinden korkuluyor...
-       Sanatın sistematik olarak UCUBE diye değerlendirilmesinden çekiniliyor...
-       MHP’siz bir parlamentonun, MHP’yi sokağa dökmesinden korkuluyor...
-       Adil olmayan gelir bölüşümünün derinleşmesinden ve işçinin, işsizin sokağa çıkmasından çekiniliyor...
-       Hukuksuzluğun artarak “faşist” uygulamaların derinleşmesinden çekiniliyor...
-       Doğu  ve Güneydoğu Anadolu’daki akan kanın derinleşmesinden çekiniliyor ve bu olayların ülke geneline yayılmasından korkuluyor...

Avrupa’da korkulu bekleyiş sürüyor !

3 yorum:

  1. Ağzınıza sağlık...Sağlık için, eğitim için, ekonomi ve daha pek çok şey için bu Tayyip denen belanın gitmesinden başka yol yok...

    YanıtlaSil
  2. LAFIN BİİTİĞİ YER AĞZINA SAĞLIK CÜNEYT AĞABEY..AMA 2002 DEN BERİ BİR ÇOĞUMUZ BİLİYORUZ Kİ BUNLAR (AKP) UYDUDAN KONROLLU YSJK'YA 2002 DE YÜKLENMİŞ OLAN ÇOK ÜSTÜN VE KIRILAMAYACAK OLAN BİR YAZILIM İLE SEÇİLİYORLAR.. YANİ KİME OY VERİRİSENİZ VERİR YİNE YENİ YENİDEN ONLAR SEÇİLECEKLER.. YAPACAK BİR ŞEY YOK TESLİM OLDUK ARTIK. BUNLAR İŞBİRLİKÇİ VATAN HAİNLERİ..2007 DE TEMMUZ SICAĞINDA YAPILAN SEÇİMDE ALDIKLARI %47 oya kendileri bile çok şaşıdılar..

    YanıtlaSil
  3. buna yorum yapılamaz Cüneyt ağabey.. AYNA TUTMUŞSUN RESMEN::SANA HELAL OLSUN:::

    YanıtlaSil