16 Mayıs 2011 Pazartesi

HEM SUÇLU... HEM GÜÇLÜ...




Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, meydanlardan halka yaptığı açıklamalarda, bazı eski milletvekillerinin ve bakanların yeniden aday gösterilmemelerinin nedeninin “yolsuzlukları ve şaibeli durumları” nedeniyle olduğunu açıkça BEYAN ETTİ, kendi miting meydanlarında, onu dinleyen kendi kitlesine böyle bir itirafta bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu ise, yine meydanlardan, Başbakanın söylediği ama isim vermediği kişilerin adlarını açıkladı (http://www.ekonomigundemi.com/haber/Kilicdaroglu-5-bakanin-ismini-verdi/48668). Bu eski milletvekili ve bakanların neler yapmış olduklarını da Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasını istedi/ istiyor / istemeyi de sürdüreceği anlaşılıyor...

Recep Tayyip bey ise hiiiç, ama hiç bu konuda kılını bile kıpırdatmadan ağzına geleni söylemeyi sürdürüyor. Acaba Recep Tayyip bey seçmenleri APTAL YERİNE KOYMAK MI İSTİYOR ? Ve Türk Halkının enayi olduğunu mu sanıyor?

Seçimlerin öncesinde her siyasi partinin bir tek amacı vardır, o da iktidar olmak.. Ancak bu yarışta özellikle gerçek demokrasilerde ana muhalefetin, iktidar partisine, halkın gözü önünde hesap verme zorunluluğu vardır. Kemal Kılıçdaroğlu bu meşru hakkını kullanmak istiyor ve başbakanı “başbakanın seçeceği bir televizyon kanalında” karşılıklı konuşmaya çağırıyor. İleri demokrasi söylemini bir süredir tatile çıkartmış olan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu isteğe, bu meşru hakka cevap vermeyişini anlamak mümkün değil...

Türkiye’nin yetiştirdiği iyi ekonomistlerden birisi olan Prof. Hurşit Güneş, ekonomimizde çanların çaldığını söylüyor (http://www.ekonomigundemi.com/haber/Gunes-Tehlike-canlari-caliyor/48686) .

Meydanlarda, Türkiye’nin bir önceki seçimlere göre, neredeyse %65’i ekonomik sıkıntıdan, parasızlıktan, yaşamanın zorluklarından dert yanıyor, Recep Tayyip bey de kalkmış bu insanlara dev projelerinden söz ediyor.

İnsanlar sokaklara çıkmış internette uygulanacak olan sansüre karşı çıkıyor (http://www.ekonomigundemi.com/haber/10-kentte-sansur-eylemi/48670), özgürlüklerine sahip çıkmak istiyor ve yeniden iktidar olurlarsa eğer, AKP’nin sosyal medyadan ne kadar çok korktuğunu belgeliyor, ama AKP nin miting meydanlarında, Recep Tayyip beyden  bu konuda ses seda yok.!

Seçimlere odaklanmış olan AKP, meydanlardan halka seslenirken, Türkiye’nin önündeki Avrupa Birliği vizyonundan söz etmektense, yeni dev limanlardan, yeni boğazlardan/kanallardan söz etmeyi tercih ediyorlar. Acaba AB deki işler iyice sarpa mı sardı da hiç bu konuya değinmiyorlar?

Bu listeyi daha da uzatmak mümkün...

Bana öyle geliyor ki, Recep Tayyip bey bu işin sonunun geldiğini hissediyor, çünkü uzun zamandır önüne gelen kamuoyu yoklamalarından hiç söz etmiyor, fakat sokaktaki insan, bilgi işlem sistemlerinin belirleyeceği seçim sonuçlarına kuşkuyla bakacaklarını da yüksek sesle söylemeye başladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder