17 Mayıs 2011 Salı

ATEŞLE OYNUYORLAR


Bir ülkede 8 yılı aşın süreyle iktidarda olup, akan kanı durduramayan bir hükümet varsa ve halâ istifa etmeyi düşünemiyorsa, “ben bu işi beceremedim” diyemiyorsa, halkın buna cevabını sandıkta vermesi beklenir.

Eğer halk buna cevap veremiyorsa, o zaman da şapkamızı önümüze alıp düşünmemizin zamanı gelmiş demektir.

Sorun hiç bir zaman halkta değildir, halka sunulanın, biçim ve kalitesi gözden geçirilmelidir, özgür insanlar mı yetiştirilmektedir? Yoksa “tab’alaştırılan” bir halk mı gözlemlenmektedir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son konuşmalarında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Alevi” kimliği ile köşeye sıkıştırmaya çalışıyor ve sanki Alevi olmak suçmuş, yanlışmış gibi davranıyor. Bu oyununun ne kadar tehlikeli bir oyun / söylem olduğunu da umursamıyor. Türkiye’de mezhep ayrılığını körüklemenin nelere neden olabileceğini düşünemiyor ya da düşünüyor ama umursamıyor.

Türkiye AKP’nin 8 yılı aşan iktidarı sırasında Kürt / Türk diye bölündü, türbanlı / türbansız diye bölündü, Ergenekoncu olan olmayan diye bölündü, kıyı kentleri ve diğer kentler diye bölündü... Türkiye her konuda birleşmesi gittikçe zorlaşan bir biçimde bölündü.

Bu bölücü zihniyet AKP tarafından israrla seçim meydanlarında sürdürülüyor. Bunun yaratacağı sıkıntıları, varacağı noktayı göremeyen, görmek istemeyen, göz ardı eden AKP’nin, seçim çalışmalarının odaklandığı noktayı, ancak “benden sonra tufan!” Anlayışı olarak değerlendirmek mümkündür.

Başbakan çıkıp “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, Kürtlerin sorunları vardır” diyebiliyor, seçimlere çok az zaman kala öldürülen 12 PKK’lının cesetleri toplanmıyor ve halk buna sahip çıkıyor.. Doğu ve Güneydoğu’daki kentlerde neredeyse bir “isyan” halini alan eylemler durulmuyor, bir yandan halkın güvenliği, öte yandan seçim güvenliği tehlikeye giriyor ve hükümetin kılı kıpırdamıyor.

Başbakan tüm söylemlerinde “benim bakanım, benim memurum, benim vatandaşlarım..” vurgusunu yapıyor ve kendisini ülkenin “sahibi”, “tek patronu” olarak görüyor, daha henüz doğru dürüst tartışmaya bile açılmamış olan “başkanlık sisteminin” beyin yıkamasını yapıyor. AKP Genel Başkanı her söylemi ve davranışı ile ATEŞLE OYNUYOR !

Televizyonlara çıkan AKP milletvekili adaylarının hemen hemen hepsi, konuşmalarında “Sayın Başbakanımızın dediği gibi..” diye başlayıp, aynı şekilde bitiriyorlar söylemlerini, yani Recep Tayyip bey partisi içindeki “beyin yıkama” operasyonunu tamamlamış anlaşılan, vezirlerin tümü, tam bir “biat” içindeler ve “kelle koltukta” seçime giriyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder