2 Haziran 2011 Perşembe

SEÇİM SONUÇLARI


Eğer seçim sonuçları kamuoyu araştırma şirketlerinin dediği gibi çıkar da, AKP yeniden iktidar olursa, o zaman olacakları not etmekte yarar var.

Gazeteci Abbas Güçlü, enti püften bir nedenle suçlu bulunacak ve elbette gazetecilik faaliyetleri dışında olduğu söylenecek olan, bu yeni suçundan ötürü, hapishaneyi boylayacak... Üstelik suçu kendisine söylenmeden ilk beş altı yıl kadar tutuklu olarak kalacak, sonrasında da Allah kerim !...

Memlekette muhalefet yapmakta olan gazeteler derhal satışa çıkartılacak ve iktidardan yana yayın yapmaya söz vermiş olan iç ve dış sermaye sahiplerine satılacak.

İş adamı İnan Kıraç, CHP’nin tek başına iktidar olacağını söylemiş olduğu için inanılması güç bir vergi kontrolünden geçirilecek ve o, ne kadar düzgün kayıtlara sahip olursa olsun, aklının ucundan bile geçemeyecek kadar dev bir vergi cezası ile karşı karşıya kalacak, sallanacak, fabrikalarını devlete devir edip, belki de bu memleketten kaçacak... Onu bazı diğer arkadaşları, daha akıllı davranarak takip edecekler ve var olan işlerini yurt dışındayken satacaklar, huzura kavuşacaklar.

Memleketteki heykeltraşların hemen hemen hepsi, kendi arzuları ile sürgüne gidecekler ve hali hazırdaki tüm heykeller UCUBE ilân edilecek.. Ucubeleri savunmaya kalkışan sanat erbabı da muhtemelen sokaklarda bıçaklanacak ve hastahaneye kaldırılmak üzere, artık taksi bile bulamayacak !...

Türkiye’nin önde gelen tiyatrocuları, ya diğer Türkçe konuşan ülkelerde kendilerine tiyatrolar kurup, yaşamayı deneyecekler, ya da bu mesleği bırakıp musluk tamirciliği, baca temizleyiciliği vs gibi işler öğrenip, yaşamlarını sürdürecekler, çünkü onlar aslında sanatçı değil, sanatçı müsveddeleridir!...

Arkeolojik kazılar yaparak ülkenin kültürel değerlerini ortaya çıkartmaya uğraşanların hepsinin faaliyetleri durdurulacak ve bundan böyle çanak çömlek ile uğraşıp, yatırımların yavaşlamasına neden olanlar memleketten “tard” edilecekler. Elbette Haydarpaşa Garı derhal otel ve iş merkezi ve hatta AVM’ye dönüştürülecek, hatta Sirkeci Garı’ndan ve Sirkeci Postahanesinden de turizm amaçlı yatırım için derhal yararlanılacak.

Elbette, seçimlerden hemen sonra, AKP’nin çekmecesinde duran yeni Anayasa taslağı ortaya çıkacak ve toplumda bir aralık tartışılır gibi yapıldıktan sonra, olduğu gibi kabul edilecek. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ise haklarında ortaya atılan kasetlerden ötürü, bu konularla uğraşmaya zaman bile bulamayacaklar..

Anayasanın yeni maddelerine göre seçim kanunu yeniden düzenlenecek ve baraj %25’e yükseltilirken, siyasi partiler kanununda yapılacak değişim ile  milletvekili adaylarının doğrudan genel başkanlar tarafından atanması sağlanacak, hatta Devlet Başkanına bu adayları veto yetkisi bile verilecek.

Doğu ve Güneydoğu’da çıkması muhtemel isyanlar, aynı Muhteşem Yüzyıl televizyon dizisindeki Yeniçeri isyanları gibi bastırılacak ve memleket sakin, sessiz ve huzurlu hale geliverecek...

Domino etkisi gibi saçma sapan söylemlerin dolaşıp durmaması için de Türkiye’ye özel bir internet sistemi getirilecek ve “www” sistemine giriş tümüyle değiştirilerek “akp” sistemine geçilecek ve internette dolaşım için ampul şeklinde mouse kullanmak da zorunlu olacak.

Elbette geçilecek olan başkanlık sistemi ile yeni düzenleme de yapılıp, başkanlığın babadan oğula geçmesi sağlanacak... Hatta başkanın resmi oturumlarda KAVUK giyinmesi adet haline getirilecek.

AB vs gibi saçma sapan söylemlerden derhal vazgeçilecek, bu konuda kurulmuş olan bakanlık, müşavirlik, genel müdürlük vs gibi kurum ve kuruluşlar fes edilecek, böylece bütçeye gelir sağlanmış olacak.

Vergi sistemi değiştirilip “salma” sistemine dönülecek.

Ben not etmiş olayım da...

Bu arada unutmadan söylemeliyim, şu kavuk varya kavuk, eskilerin dediğine göre kefenini başının üzerinde taşımak demekmiş!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder