12 Aralık 2010 Pazar

DÜNYACA ÜNLÜ İKİ MİZAHÇI İSTANBUL’A GELİYOR...



Roxane & Cüneyt Ayral KİRAZ'ın Atölyesinde


Roxane & Cüneyt Ayral Nichole Lambert'in Atölyesinde



Fransa’nın dünyaca ünlü mizah ustaları Nichole Lambert ve Kiraz 20 Ocak’ta İstanbul Galeri Baraz’da ortak bir sergi açıyorlar.

Roxane & Cüneyt Ayral’ın küratörlüğünde gerçekleşecek olan serginin eserlerin seçmek üzere Paris’e gelen Roxane & Cüneyt Ayral sanatçıların atölyelerinde eserleri seçtiler..

67 Yaşında olan Kiraz 40 yılı aşkın süredir ABD Playboy’un karikatürlerini çiziyor ve her çizdiği karikatürün orijinali Playboy’un sahibi Hug Hafner’in özel kolleksiyonunda bulunuyor.. Pek çok Fransız dergisinde de ünlü Parizyenleri yayımlanmış olan Kiraz İstanbul sergisinin açılışına gelecek, eserlerinin orijinal imzalı ve 25 tirajlı baskıları çok uygun fiyatlarla satışa sunulacak...

Fransa’nın ünlü kadın dergisi Madame Figaro’nun 28 yıllık karikatüristi olan Nichole Lambert küçük burjuva Fransız ailesinin üç çocuğu ile olan diyaloglarını karikatürleştirdiği çalışmalarının 28 yılını, her yıldan seçilen bir eser ile İstanbul’da sergileyecek. Özel dijigrafi baskısı ile 25 trajlı ve orijinal imzalı olan eserler İstanbul’da çok uygun fiyatlarla satışa sunulacak.

Serginin açılışı için İstanbul’a gelcek olan Lambert Fransızca eğitim veren ilkokul çocoukları ile de buluşacak...

Eserlerin Fransızcadan Türkçeye çevirileri Roxane Ayral tarafından yapılıyor.

20 Ocak’ta Galeri Baraz’da açılacak olan sergi  06 Mart’a kadar İstanbulluların beğenisine açık kalacak...


KİRAZ'ın bir eseri


Roxane Ayral Nichole Lambert'in özel dijigrafi baskısını incelerken


Kiraz'ın Fotografları: Koray ERKAYA Paris
N. Lambert'in Fotografları: Ayşen KARAKAYA Paris

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder