4 Eylül 2010 Cumartesi

MERVE ORKOÇ SERGİSİ BASIN BÜLTENİ


1335
merve morkoç
resim sergisi
06 Eylül 2010 da
saat 19.30 da
The Hall de

„Bu sergide yaşamanın telâşına kapılmış kadınlar
genellikle huzursuz ve sormurtkan halleri ile
şekilden şekilde giriyorlar...“



Boyamak! Her zaman daha çok boyamak! 24 yaşındaki Merve Morkoç'un yaşamı boyayarak geçiyor. Sokak duvarları olsun, tual olsun, tahta.. Kısacası herşey ve heryerde... Yanına çok yaklaşırsanız sizi bile boyayabilir!

Kendisinden sanatını anlatmasını istediğimizde dijital ortamda gerçekleştiridiği illüstrasyonlardan, sokak duvarlarına kadar, elindeki her olanağı kullanabileceğini söylüyor. Ama altın kuralı sprey, akrilik ve marker üçlüsü olmuş.

Enerji dolu genç sanatçı Merve Morkoç, Mimar Sinan Üniversitesi' nde Grafik Tasarım bölümünde öğrenciliğini sürdürürken, Roxane ve Cüneyt Ayral'ın dikkatini çekti, Taksim The Hall'da geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana süren üçleme sergilerin son noktasını 06 Eylül'den başlayarak koyacak.

Sergilerin her biri erotizmi ve sanatı ara sokakta keşfetmeyi konu alırken, Merve boyalarını almış ve erotizmi, romantizm haline getiren kadınlarını kendi beyninde kurduğu dünyada kurcalamaya başlamış.

Yaşamanın telâşına kapılmış kadınlar genellikle huzursuz ve sormurtkan halleri ile şekilden şekilde giriyorlar... Bu sergimizde büyük şehirden kaçarcasına, hayvanlar ve bitkilerin arasında doğaya karışmış olacaklar. Bakalım burada huzur bulabilecekler mi?

Serginin adına gelince…

Merve'nin tüm işlerini incelediğimizde, "süslü püslü kelimeler" diye adlandırdığı klâsik isimlerden kaçarak, eserlerinin adlarını kendi içlerinde saklı sayılar olduğunu fark ediyoruz. Sanatçı yaşamış olduğu anıların günlerini, saatlerini, çalışma sürecini bu şekilde anlatıyor.

Bu sayılar serginin adına da yansıyor ister istemez... Bu serginin adını seçme zamanı geldiğinde "zaman şimdiki zaman" diyerek o anı ad olarak alıyor sergi: 1335. Bunu isterseniz bir sıra numarası olarak algılayın, isterseniz saat 13.35 diye düşünün isterseniz de Merve’nin opus ya da köhel sayısı buymuş deyin…

Bu projenin devamında, genç sanatçıları desteklemeyi kendilerine misyon edinen Roxane ve Cüneyt Ayral ile “Lakormis” imzasıyla da tanınan Merve Morkoç ve 9 genç sanatçı arkadaşı Paris'te devam edecekler maceralarına. Sanatçıların Paris’teki karma sergisi 04 Kasım’da açılıyor…

Şimdilik İstanbul'un "Redlight District"i diyebileceğimiz Beyoğlu’nun arka sokaklarında Merve Morkoç'un kadınları ile 06 - 29 Eylül 2010 arası The Hall'da tanışabilirsiniz!



Merve Morkoç ile özel söyleşi yapmak isterseniz, lütfen 0541 859 65 15 ten Roxane Ayral’ı arayınız..
Sergi’nin açılışında, 06 Eylül 2010 saat 19.30 da filim çekmek ve fotograf çekmek basın mensuplarına serbesttir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder