24 Ocak 2011 Pazartesi

NİCOLE LAMBERT & KİRAZ SERGİLERİ İSTANBUL'DA AÇILDI


Roxane & Cüneyt Ayral'ın küratölüğünü yaptığı ünlü Fransız çizerler Nicole Lambert ve Kiraz'ın sergileri  İstanbul'da Kurtuluş Caddesi No. 141 deki Baraz Galerisi'de 20 Ocak akşamı açıldı.

Sanat çevresinin yoğun ilgisi ile karşılaşan sergiye Nicole Lambert 18 Ocak akşamı geçirdiği ağır bir rahatsızlıktan ötürü katılamayınca ilgi tamamen 87 yaşındaki ünlü çizer Kiraz'da yoğunlaştı. 50'li yıllardan beri Les Parisienes tipini canlandırmakta olan Kiraz aynı zamanda 1970 yılından beri de ABD de yayımlanmakta olan Playboy dergisine de her ay çizmeyi sürdürüyor.

Serginin açılışında pek çok poster imzalayan sanatçı, galerinin sahibi Yahşi Baraz'a da bir poster imzleyıp armağan etti


Ünlü şair ve sanat eleştirmeni Gülseli İnal'ın, Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Seza Yılancıoğlu'nun, galeri yöneticisi Alev Vayisoğlu'nun, Mymerhaba sitesinin(www.mymerhaba.com) yöneticisi ve Kanada'nın İstanbul konsolos yardımcılığını yürüten Zeyda Üstün'ün de hazır bulunduğu sergi 06 Mart 2011'e kadar hergün 18.00 e kadar gezilebilinecek.






Sergilerde içki ikramı konusunda yaşanmakta olan tartışmaların aktarıldığı Kiraz, bu konuyu yadırgarken, zaten dünyada geniş kabul gören sigara yasağını da çok yadırgadığını söyledi


Erol Aksoy ile bir süre sohbette eden ünlü sanatçının açıklamalrından sonra Aksoy eski dostu Yahşi Baraz'dan sergi ile ilgili bilgi aldı.

Sergiye gelenlerin arasında, sanatseverliği ile tanınan Mimar Gülfem Köseoğlu'da katıldı. Köseoğlu Kiraz ile fotograf çektirdi.


Gözler Nicole Lambert'i aradıysa da sanatçının Marsilya'ya özel bir hastahaneye kaldırıldığı haberi üzüntü yarattı. Lambert 28 yıldır Madame Figaro Dergisine Triples (Üçüzler) karakterini çizerek haklı bir üne sahip oldu.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder